Conferința Regională Transilvania, Vatră Culinară

[cmsmasters_divider shortcode_id=”ysx8cnslxz” width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ animation_delay=”0″]

Subiectele dezbaterilor publice:

-Menținerea gustului autentic;

-Menținerea și promovarea patrimoniului culinar local și regional;

-Menținerea prin consum și promovare a produsului local;

Prezentări

-Strategia culinară prin care Maestrul Paul Bocuse a transformat orașul Lyon în capitala culinară a Franței, prezintă domnul Dumitru Burtea (Președintele de Onoare al E.T.R.);

-Strategia promovării patrimoniului culinar francez de către Disciples of Escoffier Internațional, prezintă doamna Coralie Jouannet (Secretar al Escoffier Internațional);

-Strategia promovării patrimoniului culinar german de către organizația Euro-Toques Germania, prezintă domnul Wolfgang P. Menge (Președintele E.T.G.);

-Strategia promovării patrimoniului culinar românesc de către organizația Euro-Toques România, prezintă domnul Radu Zărnescu (Președintele E.T.R.);

Prezentări culinare / sesiune de degustări

-Organizația Euro-Toques România prezintă bufetul festiv cu tematica Vatra Străbunilor din Transilvania;

-Departamentul de Somelieri din cadrul Asociației Culturală Euro Est Alternativ prezintă asocierea preparatelor cu băuturile locale;