Conferința Regională Transilvania, Vatră Culinară
[cmsmasters_divider shortcode_id=”ysx8cnslxz” width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ animation_delay=”0″]
Subiectele dezbaterilor publice:
-Menținerea gustului autentic;
-Menținerea și promovarea patrimoniului culinar local și regional;
-Menținerea prin consum și promovare a produsului local;
Prezentări
-Strategia culinară prin care Maestrul Paul Bocuse a transformat orașul Lyon în capitala culinară a Franței, prezintă domnul Dumitru Burtea (Președintele de Onoare al E.T.R.);
-Strategia promovării patrimoniului culinar francez de către Disciples of Escoffier Internațional, prezintă doamna Coralie Jouannet (Secretar al Escoffier Internațional);
-Strategia promovării patrimoniului culinar german de către organizația Euro-Toques Germania, prezintă domnul Wolfgang P. Menge (Președintele E.T.G.);
-Strategia promovării patrimoniului culinar românesc de către organizația Euro-Toques România, prezintă domnul Radu Zărnescu (Președintele E.T.R.);
Prezentări culinare / sesiune de degustări
-Organizația Euro-Toques România prezintă bufetul festiv cu tematica Vatra Străbunilor din Transilvania;
-Departamentul de Somelieri din cadrul Asociației Culturală Euro Est Alternativ prezintă asocierea preparatelor cu băuturile locale;