Ospăț pe Strada Cetății
Ospăț pe Strada Cetății
Sibiu, strada Cetății, 2018
Manifestare de punere în valoare a rețetelor dintre secolele XVIII și IX cu tematica „Sibiul de altă dată”.
Strada Cetății va găzdui un mare show demonstrativ de artă culinară care va cuprinde:
-meniuri gătite pentru ospăț la curtea regilor sub formă de bufet festiv;
-rețete apărute după a doua revoluție alimentară din Europa prin introducerea alimentelor de pe continentul american: curcanul, porumbul, ciocolată, roșia, ardeiul și cartoful;
-rețete din bucătăria săsească de altă dată;
Se vor prezenta diverse aspecte din istoria culinară europeană:
-Episodul introducerii cartofului în regimul alimentar de către Antoine Parmentier în 1788 este unul dintre subiectele importante ale proiectului;
-Epoca gurmanzilor sub regimul lui Napoleon, pasionați care obișnuiau să organizeze de dineuri și serbări cu multă mâncare.