Ospăț pe Strada Cetății

Ospăț pe Strada Cetății

Sibiu, strada Cetății, 2018

Manifestare de punere în valoare a rețetelor dintre secolele XVIII și IX cu tematica „Sibiul de altă dată”.

 

Strada Cetății va găzdui un mare show demonstrativ de artă culinară care va cuprinde:

-meniuri gătite pentru ospăț la curtea regilor sub formă de bufet festiv;

-rețete apărute după a doua revoluție alimentară din Europa prin introducerea alimentelor de pe continentul american: curcanul, porumbul, ciocolată, roșia, ardeiul și cartoful;

-rețete din bucătăria săsească de altă dată;

Se vor prezenta diverse aspecte din istoria culinară europeană:

-Episodul introducerii cartofului în regimul alimentar de către Antoine Parmentier în 1788 este unul dintre subiectele importante ale proiectului;

-Epoca gurmanzilor sub regimul lui Napoleon, pasionați care obișnuiau să organizeze de dineuri și serbări cu multă mâncare.