Peștele Durabil din Munții Făgăraș
[cmsmasters_divider shortcode_id=”bn53z817tr” width=”long” height=”1″ style=”solid” position=”center” margin_top=”50″ margin_bottom=”50″ animation_delay=”0″]
Subiectele dezbaterilor publice:
Anul 2018 va aduce cu sine o nouă serie de evenimente care au în centrul preocupării ideea punerii în valoare a acelor activități antropice care se desfășoară fără a epuiza resursele disponibile și fără a distruge mediul, deci fără a compromite posibilitățile de satisfacere a nevoilor generațiilor următoare.
Toate acțiunile noastre ar trebui să aibă în vedere stabilirea unui echilibru între creșterea economică și protecția mediului și găsirea de resurse alternative. Referindu-ne la dezvoltarea economică de ansamblu a țării sau a unei regiuni anume ne revine obligația unei dezvoltări durabile. Evenimentele pe care le menționam anterior vor avea în vedere peștele din apele de munte.
Prezentări
-Consumul responsabil de pește, prezintă doamna Carmen Tordai (Director al Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși din Sfântu Gheorghe);
-Eliminarea risipei prin procesul de gătire, exemple de competiții culinare internaționale care depunctează risipa în procesul tehnologic de gătire, prezintă Dr. Iulia Drăguț (Președintele A.C.E.E.A.) și domnul Radu Zărnescu (Președintele E.T.R.);
-Protejarea mediului înconjurător, efectul deșeurilor din ape asupra habitatului peștilor, prezentarea proiectului „Protejați Apele de Munte” (P.A.M.), prezintă profesoara Cornelia Toma (Profesor, somelier), Chef Sorin Berar (membru A.C.E.E.A., World Chefs);
-Identificarea soluțiilor alternative, prezintă Executive Chef Vasile Spânu (Membru World Chefs, E.T.R.), Executive Chef Gianny Bănuță (Membru World Chefs, E.T.R.), Maestrul Ghorghe Ciutacu (Membru World Chefs, Secretar General E.T.R.), Executive Chef Florin Patrichi (Lviv, Ucraina);
Prezentări culinare / sesiune de degustări
-Organizația Euro-Toques România prezintă meniul integral din păstrăv cu tematica „Primăvară Ardelenească”;
-Departamentul de Somelieri din cadrul Asociației Culturală Euro Est Alternativ prezintă asocierea preparatelor cu băuturile locale;