„Culinariada” – un complex program ce promovează arta culinară și hrănirea sănătoasă în rândul elevilor din țară, demarat de asociația culinară profesională „Euro-Toques România”, a debutat la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” din Sfântu Gheorghe. În cadrul acestui program, miercuri, 15 noiembrie, și joi, 16 noiembrie, elevii au urmărit prezentări, prelegeri și demonstrații culinare susținute de patru maeștri bucătari. Activitățile au fost cuprinse, totodată, și în proiectul – pilot intitulat „Întâlnirile franco – române în domeniul turismului”, inițiat în anul școlar precedent de către Institutul Francez din România, împreună cu Ambasada Franței în România și cu Ministerul Educației – în care...

Inaugurarea Institutului Național de Gastronomie
[cmsmasters_row][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text] La inițiativa organizațiilor profesionale Euro Toques România şi Asociaţia Culturală Euro Est Alternativ – ACEEA, la Sibiu a avut loc inaugurarea Institutului Național de Gastronomie! Pe lângă o bună parte dintre cei mai buni chefi din țară, la evenimentul de la Sala Thalia a participat și chef Cătălin Scărlătescu. Acesta a promis susținerea deplină a acestui proiect. Totul s-a petrecut în foaierul Sălii Thalia de la Filarmonica Sibiu, care funcţionează în bastionul cel mai mare al vechii Cetăţi. „Vom avea relații și parteneriate cu alte școli din domeniu. Aici vor putea veni să învețe atât cei care doresc...

„Culinariada” la Râșnov. Elevii au învățat să facă „fine dining” cu produse locale
30 de elevi de la clasele de profil turism şi alimentaţie publică de la Liceul Tehnologic Râşnov au participat joi la o întâlnire inedită cu chefi de renume naţional şi internaţional, în cadrul programului „Culinariada”, inițiat de Institutul Național de Gastronomie din România, prin Euro-Toques, asociația internațională a bucătarilor. La eveniment au fost prezenți nu doar profesori,ci și primarul Râșnovului, Liviu Butnariu, și președinele Asociației Părinților, Cătălin Nan. „Noi ne-am propus un proiect comun cu anumite licee și colegii din România. Se numește «Culinariada», este un proiect prin care noi, bucătarii, venim și vă prezentăm niște tehnici de gătire, pregătirea...